Gagnef Fiske

Sportfiske i Gagnefs kommun

sikTop

Måndag 11 juni 2012

Dags igen efter en dags vulgataabstinens.

Ringde upp Göran som redan var på plats men berättade om en blåsig Närsen, inga bra förhållanden med andra ord. Men har man bestämt sig så är förhållanden en bisak, man bara måste dit hur som helst. 

När jag kom fram till Närsen var det bara att kliva på Met-Jockes bryggskepp och åka ut på den av en lätt bris pinade närsen.

Vi började strax utanför land vid några stora stenar där det ibland kan vara riktigt bra vulgatafiske enligt Göran. På med en vulgataimitation och ut med den bara. Snart hade Göran en abborre på, inte så populärt när man är ute efter öring eller sik, abborren dränker flugan och gör att den flyter betydligt sämre och ger sämre förutsättningar.

Vi fortsatte ett tag till utan några fler framgångar som fiskmagneter så då bar det av ut mot Björbovika. Vinden hade faktiskt börjat mojna litet grand så nu skulle det väl ändå kunna bli kul. Väl framme såg vi också några få sländor men inga riktiga kläckningar eller utflyg. Någon enstaka sik var upp och kollade läget så vi kastade ut igen. 

Det dröjde inte länge förrän Göran fick påslag, ett rejält påslag dessutom, stor sik ropade Göran men siken ville inte vara med mer än så han fick känna på den. Ytterligare ca 10 minuter gick och slurrp, en ny sik men av mindre kaliber hade tagit sländimitationen och nu satt den...

 

 

Sen fick Göran ytterligare en abborre men några fler påhälsningar av sik eller öring hade vi inte, vi såg något enstaka oidentifierat vak men mer blev det alltså inte. 

Mitt facit efter två vulgataförsök = inte en fisk men lite fight i alla fall... Själva kastnigen börjar också bli bättre så man får ta det som träning för mer framöver.

Skitfiske!