Gagnef Fiske

Sportfiske i Gagnefs kommun

Dags igen för en liten skröna...

Tro inte att jag inte varit ut och fiskat något sedan sist... Har varit ute på lite "hemliga" uppdrag efter kungen av karpfiskar i vår kommun. Detta fiskafänge tänker jag inte avslöja något om här än. Det enda jag kan säga är att det ser bra ut och om allt vill sig väl så kommer denna pärla att släppas för allas kännedom till nästa sommar.

Dagens fiskafänge är egentligen ett riktigt "slömete", tog bara med mig en skivad fiberlimpa som gått ut i datum (dock inget mögel eller andra fel) en liten degklump på vatten, vetemjöl och lite vaniljsocker. Hade bara med mig mitt nya 7m långspö i kolfiber, snacka om superskönt spö. Tacklat med ett vanligt flöte som jag själv gjort av ett sugrör, lite balsa och limat ihop med epoxylim och seddan målat. Mitt favoritflöte för lugna vatten och även bra i strömmande.

Lina på 0,14 och en 16 Kamasan krok för att dra löja och mört. Hade tänkt meta upp lite betesfisk för gädd och abborrmete. Började loose-feeda genom att bryta bitar av det skivade brödet och kasta ut några skivor. Sedan agnade jag bara på och kastade ut. Kontakt direkt och det började med småmört och löja sen började det hända saker...

Virvel och glurrp.. id på plats.

Bara att byta till en liten brödbit och kasta ut, 5 sekunder senare satt första iden.

20120718 id
Första iden av tre på ett lyckat slömete efter mört och löja.

Sedan fortsatte plockandet av mört och löja tills nästa id kom på besök... och nästa den sista blev nog mitt PB...
Varför tar man inte med sig vågen på alla turer, från nu ska då jag det.

När iden högg blev det stumt och den bara stog och stångades flera mminuter innan jag såg de normala virvlarna i ytan. Sen dröjde det ytterligare flera minuter innan  iden kunde tas upp och avkrokas. Vågen... ja den hade jag ju inte en tanke på då jag bara skulle slömeta efter lite smålöjor och mört...

Här är i alla fall en filmsnutt på drillningen filmad med min mobil så kvalitén 'r inte super duper men visar i alla fall en superfin id.


Finfin id på garanterat två pannor plus....