Gagnef Fiske

Sportfiske i Gagnefs kommun

191028 grupp

Den 28 oktober hade styrelsen beslutat att bjuda barnen i byarna på lite fiske i den annars endast för flugfiske upplåtna tjärnen Glasögontjärn.

Kl 10 hade endast ett fåtal kommit på plats men redan efter några minuters fiske landades den första regnbågen på fluga. Förmiddagen fortsatte med fantastiskt kallt klart höstväder och riktigt straffsparksfiske deluxe för de som anslutit sig dagen till ära. Ett 10-15 tal barn med föräldrar var på plats, helt perfekt med tanke på tjärnens storlek som knappt rymmer fler besökare om man vill ha ett fiske värt namnet. Nu, till skillnad från vårt evenemang under Sportlovet i februari, var fisken rejält på hugget, det vakade i hela tjärnen och det dröjde inte länge mellan huggen och håvningarna. 

En av ledarna från föreningen, Björn Nordquist, använde flugspöt flitigt och vid varje hugg fick ett av barnen prova på att drilla en regnbåge på flugspöt. Det blev omåttligt populärt. De barn som kommit fick för övrigt samtliga fisk, vilket får betecknas som fantastiskt lyckat och skoj. Vi kommer under vintern att köra ytterligare någon aktivitet för barn samt under nästa år fortsätta med metekvällarna som vi hållit ett par under sommaren. Inom kort kommer vi även att hålla i en flugfiskekurs för yngre då intresset väcktes rejält under dagen vid Glasögontjärn.