Gagnef Fiske

Sportfiske i Gagnefs kommun

Återigen var det dags att prova Käringsforsen efter att ha fiskat regnbåge och öring i hemtjärn helgen innan.
Fick rapport om att vattnet stigit avsevärt men å andra sidan det kunde ju inte gärna bli lägre ä det varit tidigare under hösten.
Väl på plats kunde jag konstatera att det stigit med bravur,

UBILD1

 

UBILD2

 

UBILD3

 

UBILD4


minst 3 decimeter och chansen att ha ett bra fiske kändes lika med noll. Met-Jocke kom förbi och drog en lägesrapport med devisen att nu är det svårfiskat på riktigt,dock hade han tagit en öring tidigare på dagen så hoppet fanns ju där .
Provade mig med en superpuppa uppifrån och ner till böjen utan ett livstecken, det forsade på rejält och jag fastnade i allsköns bråte. Regnet började dala ner så smått så jag tog en siesta på nån timme för att komma tillbaka i god vigör på eftermiddagen.
Det började blåsa en aning mindre och vid 3-tiden så gick jag sträckan nerifrån och upp med en muddler, tappad en halvvägs och där forsnacken börjar så fick jag en urlekt och pinsmal öring.
Dock i bra kondition för den smekte iväg med en hiskelig fart vid avkrokning.

UBILD5

Mörkret hade gjort sig påmint och det var bara att avrunda och hoppas att morgondagen skulle bjuda på mer fisk, fast har man fått en är ju helgen räddad och humöret på topp.
Söndagen bjöd på mulet väder och delvis blåst,

UBILD9

 

UBILD10

Efter 2 timmars fiske utan ett livstecken så kom Met-Jocke förbi igen och påtalade än en gång att det minsann inte är någon lätt match att fiska i käringforsen nu, utan tycke Fänforsen skulle vara det minst sämsta alternativet, För att efter 5 minuters fiske dra en öring. Han är liksom otrolig =)

UBILD6

 

UBILD7
Met-Jocke in action, iklädd rejäl vadarmundering visar han vart skåpet ska stå.

Jag gav käringforsen nån timme till utan resultat och vid 11-tiden så möttes jag och Micke Bergman upp för att fiska i Fänforsen istället.
Vattnet forsade såklart på och vi valde att prova skogssidan vid slihälla.
Det var spännande såklart att vada ut och våra tidigare favoritplatser existerade inte längre.

UBILD12

Vadade, kastade, vadade, bytte fluga om vartannat. INGET alls första 2 timmarna. Öppnade flugasken och tog det mest oortodoxa och hittade någon ful liten blå staniolvariant med förtyngt huvud,
2 kast senare så satt det en liten öring på och humöret blev på topp.Provade några ytterligare kast men inget alls, Håvade upp regnbågsasken och valde en gul streamer istället.
Det var minsann melodin och något kast senare så krokades nästa goa öring, dock urlekt men himla bra studs i knycken och den smet tillbaka utan bekymmer.
Dock så var Mustard rejält peppad på att få smaka en smula

UBILD8

 

UBILD13

Nu var det dock Mickes tur att få fisk och han skanderade “ HARR “ Fast när det väl kom inom synhåll såg vi att ytterligare en smal öring fastnat för hans fluga.Sen blev det dödläge och en timme passerade, en rosa förtyngd streamer fick förtur och min största fisk hittills i år gav spöet vad det tålde, dock så gick fisken vad det nu är var segrande ur striden och det fick avrunda dagen.


Dagens flugor som gav fisk kan ses nederst på bilden och dom som inte gav lycka huserar överst.
Rent krasst kan man konstatera att just nu gäller det att synas och reta till hugg.

UBILD14

Summa summarum, Högt vatten som fan, 3 öringar på 2 dagar för min del får anses vara riktigt bra och nu väntar man ju bara på att vattnet ska bli stabilt så fisket verkligen kan ta fart.