Gagnef Fiske

Sportfiske i Gagnefs kommun

Återigen den förlovade platsen

Efter en sommar med fiske inriktat mot norr och en hel del kuskande med husbil bland fiskevatten i Norge samt en ganska blygsam fångst kontra mil så styrdes kosan mot Fänforsen sista helgen i augusti!

Väl framme på fredagen så kunde man skönja harrvak men då mörkret slog till så fick fisket vackert vänta till lördagsmorgonen.

 

jo-fanforsen1

 

2013-08-31

Vädret kunde man inte klaga på och vinden visade sej vara på våran sida, Från morgonen fram till middagen så bjöd Fänforsen endast på en tappad öring nedanför Slihälla,
Matpaus och sen på igen, Min fiskebroder Micke dök och anslöt i solen.
Då kvällens föregående vak skvallrat om att det var försiktiga gynnare som var på humör,Och en klinkhammervariant med svart och ilsket gult i krokstorlek 18 fick förtur.
Efter ett par kast vid forsnacken så slog en fin harr på så det knakade och dagen var räddad,faktiskt den största jag fått till dags dato.

Liten filmsnutt på drillning och återutsättning av harren.
Filmat av Micke Bergman.

 

Jo harr2sm jo harr3sm
Medan jag slickade såren och bytte tafs så hann Micke bara lägga ett kast innan det slog på igen, Dock var det mer spöböj och lite mer knyckar i denna och en fin öring kunde senare landas.

micke oring fanforsen130831b micke harrpose
Kvällen bjöd sen inte på några större ovationer, Micke fick en liten ettrig harr som inte alls ville vara med på bild och huggen uteblev.

jo fanforsen4


Söndagen ägnades åt ett förmiddagspass i fänforsen ilag med en hoper mindre begåvade kanotister som gjorde att man gav upp öringfisket och packade ihop för ett pass i käringforsen.
Väl framme så var solen på sitt godaste humör men vinden desto värre, en hel del fiskare ute som trotsade lågvatten och vindbyar, tyvärr uteblev någon fångst men flera andra hade fiskelycka och nu börjar det snart på riktigt.

Väl mött i höst...

/Jo