Gagnef Fiske

Sportfiske i Gagnefs kommun

Ingen kan väl ha undgått att det är visset väder och då både solsken och lämplig vattennivå uteblivit sista veckorna så har undertecknad sjöfiskat en hel del efter öring och rengbåge.
Men denna helg så kunde jag inte längre stilla mig utan var sjukt peppad på att fiska i käringforsen då vattnet snudd på är idealiskt och normalt vattenstånd istället för nivån som varit sista veckorna.
Förhoppningarna var väl inte på topp men då ett nytt spö skulle provas ut och sen ska det ju ljugas en smula med fiskekamrater.
Fiskade mig neråt med streamer i hopp om någon gladlynt öring men icke då, och vädret visade sig från sin sämsta sida, kallt som bara den och snöblandat regn gjorde att kylan gjorde sig påmind ganska omgående, mötte väl upp Göran för att fiska av viken vid andra tavlan ,
goran g
inwaiting
Ganska snart så klev en kolsvart öring på min stora muddler strax under kilot och dagen var räddad rent psykiskt,
oringpag
Inte bara jag som var peppad över fångsten direkt. Mustard och Isa kollar av läget
oringupptag
Och kollar så den pinnar iväg friskt tbx ut i forsen igen
oringrelease
Sen gav fisket inte några mer överraskningar,fiskade neröver mot filmviken utan resultat och sen gav jag upp makabert frusen och det var dags för mat och värme.
Väl hemkommen så kan man iaf den här årstiden pyssla med att binda sina favoritflugor som funkat under säsongen och önska sig soliga dagar inom kort så fisket kan ta vid.
flugbindning

/ Jo